La comissió dels mercats i la competència espanyol (CNMC) ha obert un expedient per a determinar si Amazon hauria de ser considerada com un operador postal. Segons ha explicat Competència en un comunicat, veu indicis que l’empresa de Jeff Bezos, en el marc de la seva activitat de comerç electrònic, ‘presta serveis que tindrien consideració de serveis postals’. Amb aquest procediment, la CNMC avaluarà els enviaments que gestiona Amazon, quina activitat en fa, la relació jurídica que manté amb els autònoms que distribueixen els paquets i amb terceres empreses de paqueteria i la gestió de les taquilles d’autoservei.

Segons la llei postal, els operadors han de presentar una declaració responsable i han de protegir drets fonamentals com el secret de les comunicacions. A més, també s’exigeix el respecte a les normes que regulen els drets dels treballadors i els usuaris, a les normes en matèria tributària i immigració. L’expedient de la CNMC s’haurà de resoldre en un termini màxim de tres mesos.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb