Avançament editorial: ‘El record de la bellesa’, reflexions d’Oriol Broggi

  • L'Altra Editorial publica aquest assaig del director teatral ple de reflexions sobre la creació artística · Us n'oferim un fragment

VilaWeb
Oriol Broggi. Grec 2018 (fotografia: Consuelo Bautista).
Redacció
22.01.2022 - 21:50

L’Altra Editorial comença el 2022 amb el llibre El record de la bellesa, del director teatral Oriol Broggi, impulsor de La Perla 29. Un assaig ple de reflexions sobre la creació artística a partir d’unes converses amb el crític teatral Andreu Gomila. El llibre també conté un pròleg de Marina Garcés.

A l’hora d’enfrontar-se a una obra d’art, la bellesa pot ser una fi en si mateixa? Quina és la feina real d’un director de teatre que es proposa d’aixecar una funció que perduri en el record de l’espectador? Com treballa aquest director, que sap que el dia que la seva feina fructifiqui, no serà en escena per a recollir els aplaudiments? Totes aquestes preguntes i moltes més són les que mira de respondre Oriol Broggi en aquest assaig sobre la creació artística.

L’Altra Editorial explica: “A El record de la bellesa, una de les personalitats més destacades del teatre català del segle XXI ens parla del seu procés creatiu, ens convida a conèixer la seva personalitat i ens aporta la seva visió sobre Sòfocles, Shakespeare, Txékhov, Lorca, Espriu, la tradició i el teatre contemporani.”

Llegiu un fragment d’El record de la bellesa, d’Oriol Broggi (L’Altra Editorial).

Andreu Gomila explica: “El record de la bellesa és el llibre d’un director d’escena que va a l’essència de l’art i de la vida. Què busca un director quan aixeca una obra? De quina manera li influeixen tot el que ha vist i sentit i el seu estat d’ànim? Quina relació manté amb la gent que treballa amb ell i amb els espectadors, els receptors finals de la seva creació, tan importants quan parlem de teatre? Oriol Broggi intenta de respondre a totes aquestes preguntes alhora que ofereix un tast de la seva vida i recorregut personal, ara que ha dirigit més de vuitanta obres i pot mirar enrere amb serenor. El lector hi trobarà, a més, el testimoni d’una època i una reflexió acurada i sincera dels mecanismes de l’art. Un art sense trucs, com és el bon teatre. Honest, revelador i veraç.”

Oriol Broggi (Barcelona, 1971) és director teatral, es va llicenciar en dramatúrgia i direcció escènica a l’Institut del Teatre el 1997 i va cursar estudis d’imatge i so. L’any 2002 crea La Perla 29, plataforma teatral en què ha dirigit Els fusells de la Senyora Carrà, de Bertolt Brecht, El misantrop, de Molière, La mort d’Ivan Ilitx, de Lev Tolstoi, i Enric IV, de Luigi Pirandello. L’any passat va portar a la Sala Beckett Rosencrantz i Guildenstern són morts, de Tom Stoppard, i Antígona, de Sòfocles, a la Biblioteca de Catalunya. D’ençà del 2003 és el director del Centre Dramàtic del Vallès.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any