L’Ajuntament de València aprova una moció sobre baixes emissions per l’absència de regidors del PP i Vox

  • La iniciativa socialista ha tirat endavant amb dotze vots a favor i onze contra el PP i Vox

VilaWeb
Europa Press
24.10.2023 - 21:20

El PSPV a l’Ajuntament de València, a l’oposició juntament amb Compromís, ha aconseguit al ple de tirar endavant una moció sobre la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de la ciutat en estar absents durant la votació regidors de l’equip de govern format d’ençà de divendres pel PP i Vox.

En aquell moment també hi havia, fora de la sala, regidors de l’oposició, però eren més els representants de Compromís i PSPV que seguien el debat que els de l’executiu. Així, la iniciativa socialista ha tirat endavant amb dotze vots a favor i onze contra el PP i Vox. L’oposició té setze representants, amb 9 de Compromís i 7 del PSPV, mentre que el PP i Vox en tenen disset, amb tretze i quatre, respectivament. Així mateix, la manca de regidors de l’executiu municipal ha fet també que no prosperés la moció que aquest equip havia impulsat com a alternativa a la del PSPV. Aquesta alternativa, que s’ha votat abans de la moció socialista, ha tingut 12 vots en contra de l’oposició i 8 vots a favor del govern.

Després de presentar la moció i intervenir el regidor de Mobilitat, Jesús Carbonell (PP), el grup socialista ha rebutjat el torn de rèplica. D’aquesta manera, el debat de la proposta s’ha acabat abans i s’ha passat a la votació del text. Aquest tràmit s’ha fet abans del previst perquè no hi ha hagut segon torn d’intervencions. A més, en aquest ple els temps de debat s’han escurçat, atès que el pacte entre PP i Vox formalitzat divendres ha fet que hi hagi un grup menys a l’oposició i així un torn menys de paraula perquè aquesta última formació ha quedat integrada a l’executiu local i a les seves intervencions.

Com recull el text del PSPV s’ha acordat “d’assumir els resultats de les investigacions del Grup de Recerca de Tecnologies de la Informació contra el Canvi Climàtic (ICTvsCC) de la Universitat Politècnica de València, així com del projecte AirLuisa, per a la presa de decisions en el disseny de la Zona de Baixes Emissions de València i de les seues ordenances, pel seu rigor científic i per assolir els 600 els punts de mesura davant dels 6 de l’Ajuntament”. Igualment, s’ha aprovat de “definir i determinar les característiques d’una Zona de Baixes Emissions de València d’acord amb la realitat de contaminació de la ciutat i els objectius de la Llei 7/2021, del 20 de maig, de canvi climàtic i transició energètica i del Reial decret 1052/2022, de 27 de desembre, que millori de manera efectiva la qualitat de l’aire actual i mitigui el canvi climàtic”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any