Airbnb creu que el decret de turisme del Govern suposa un “reculada”

  • La plataforma de 'home sharing' Airbnb ha considerat que el projecte de decret de reglament de turisme del Govern suposa "un retrocés que, per diferents motius, perjudicarà les famílies de classe mitjana que comparteixen les seves cases".

VilaWeb
Redacció
08.08.2016 - 13:22

BARCELONA, 8 (EUROPA PRESS)

La plataforma de ‘home sharing’ Airbnb ha considerat que el projecte de decret de reglament de turisme del Govern suposa “un retrocés que, per diferents motius, perjudicarà les famílies de classe mitjana que comparteixen les seves cases”.

En un comunicat, Airbnb ha assegurat que aquest projecte no té en compte la normativa “que volen les famílies de classe mitjana”, ja que, segons la seva opinió, contradiu la feina feta per la Generalitat per desenvolupar una nova normativa per a l’economia col·laborativa i la seva aposta per la innovació.

Lamenta que no distingeix entre operadors professionals i no professionals, per la qual cosa les famílies que comparteixen les seves llars de manera ocasional seran tractats de la mateixa manera que els operadors comercials i estaran subjectes a “normes arcaiques dissenyades per a una indústria diferent”.

Airbnb critica que aquest projecte inclou “un complex sistema de registre” que, segons la plataforma, afavoreix els operadors comercials i perjudica les famílies de classe mitjana.

També retreu que aquesta normativa no té en compte els consells d’experts sobre la regulació de l’economia col·laborativa, ja que assegura que no presta atenció a les crides de la Comissió Europea per prestar més suport a l’economia col·laborativa, als informes de les autoritats de la competència sol·licitant noves regulacions que impulsin les oportunitats econòmiques per als ciutadans corrents, i al compromís de la Generalitat d’ajudar les famílies de classe mitjana que es beneficiïn d’aquest tipus d’activitat.

Airbnb ha defensat que el ‘home sharing’ és “part de la solució” a Barcelona, ja que contribueix que els viatgers i els beneficis es distribueixin més enllà dels punts d’interès turístic.

Ha recordat que l’any passat la comunitat d’Airbnb va tenir un impacte econòmic total de més de 740 milions d’euros a la ciutat i gairebé 900.000 persones van utilitzar aquesta plataforma per visitar Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any