Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  18.11.2013  13:00

Presenten una campanya contra els convenis entre la UVic i universitats israelianes

Una exposició de la fotògrafa Patricia Bobillo a l’ETC mostra les dones palestines sota l’ocupació

Men?ame
 

Dimecres 20 de novembre es presentarà a l’Espai ETC de Vic, a 2/4 de 6 de la tarda, un manifest contra els acords firmats la setmana passada pel rector de la Universitat de Vic (UVic), Jordi Montaña, amb la Universitat de Haifa i Rambam Health Care Campus, ambdós centres universitaris de l’Estat d’Israel. La presentació serà l’inici de la campanya “Complicitats que maten” que aglutinarà diferents esdeveniments.

Els firmants del manifest s’oposen a aquesta col·laboració sumant-se així a la campanya d’aïllament internacional d’Israel inspirada en la lluita sud-africana contra el règim d’apartheid. Entre altres mesures no violentes inclou el boicot acadèmic i té com a objectiu acabar amb la injustícia que viu el poble palestí des del 1948. El text que presenta la campanya, explica que les institucions acadèmiques israelianes no són alienes al desenvolupament i manteniment del sistema de control institucionalitzat i fragmentació territorial a què es veu sotmès el poble palestí.
Fins al moment la campanya ha rebut el suport de persones vinculades a diferents sectors de la societat i també de la UVic.
En la presentació hi participaran: Sami Abdul-Jawad, metge palestí resident a Vic, Steve Cedar, activista polític i jueu, i un representant d’estudiants SEPC a la UVic.
El mateix dia de la presentació es farà públic el blog www.complicitatsquematen.wordpress.com en el que es podrà llegir el manifest, informació sobre els centres col·laboradors amb la UVic i sobre els esdeveniments de la campanya, també serà el portal on es rebran noves adhesions.

L’acte servirà també per inaugurar l’exposició fotogràfica de Patricia Bobillo, Dones palestines sota l’ocupació israeliana, que obrirà un cicle d’exposicions sobre palestina a diferents locals de Vic. La mostra de Bobillo es podrà veure a l’Espai ETC fins al 2 de desembre. També es podran visitar les exposicions Viatge al dia a dia d’un conflicte, a la taverna social La Nyàmera, i Itinerari palestí, al Cafè de l’Orfeó. Aquí podeu trobar més informació sobre Patricia Bobillo: http://www.patriciabobillorodriguez.com/.