El Barça i la Plataforma per la Llengua publiquen una guia d’acollida lingüística en el món de l’esport

  • Amb anècdotes i casos personals d'alguns esportistes de renom

VilaWeb
Redacció
19.03.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Destacar el paper fonamental de la llengua catalana en l’acollida a través del l’esport’ és l’objectiu de la guia Amb el català, xuta i gooool! (pdf), que avui han presentat la Plataforma per la Llengua i la Fundació Futbol Club Barcelona. És la primera publicació que parla del paper del català en l’acollida lingüística en el món de l’esport i que posa a l’abast recursos per a fer-ho possible. Compta amb el suport de periodistes esportius com ara Joaquim Maria Puyal, Antoni Bassas i Enric López Vilalta, i amb anècdotes d’ex-jugadors com Andrey Xepkin, Gaby Cairo i Eusebio Sacristán.

La guia registra tot de criteris que ja s’apliquen d’un temps ençà en les activitats de la Fundació FC Barcelona i en els tallers pràctics d’acollida lingüística de la Plataforma per la Llengua, i que serveixen per a millorar la integració i la cohesió a través de la gestió lingüística.

La guia s’adreça a tres actors implicats en l’acollida i en la promoció de l’ús del català: els educadors i entrenadors, els usuaris i beneficiaris i les famílies. I els dóna eines, mecanismes i raonaments, amb l’objectiu de fomentar l’ús de la llengua catalana entre els joves que comencen a practicar qualsevol esport. També inclou un apartat de recursos entorn de l’esport, la inclusió social i la llengua catalana. S’hi subratllen tant els valors de l’esport com les possibilitats socials que ofereix el català.

La guia es distribuirà per mitjà de les federacions esportives i les escoles de formació esportiva.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any