El govern espanyol es limita a dir que de vols militars se n’han fets fet tota la vida

  • Defensa difon un vídeo d'elogi de l'exèrcit de l'aire en plena polèmica pels vols a Catalunya

VilaWeb
Redacció
25.10.2012 - 17:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La subdelegada del govern espanyol a Lleida, Imma Manso, s’ha limitat a dir, sobre la polèmica pels vols militars a baixa altura, que aquests s’havien fet tota la vida. Ho fa el mateix dia en què, en plena polèmica per aquests vols, el ministeri de Defensa espanyol ha publicat un vídeo elogiant l’exèrcit de l’aire.

En el vídeo, convida els ciutadans a ‘veure i valorar la tasca que fa cada dia l’exèrcit de l’aire en desenes de bases aèries’. I exhibeix algunes de les missions que duen a terme els seus avions, des de caces fins a avions de transport. ‘La força de l’aire, espectaculars imatges d’unitats de l’exèrcit de l’aire. Una tasca que s’ha de veure i valorar!’, diu el ministeri de Defensa en el compte oficial de Twitter, en què ha difós aquest vídeo.

Imma Manso ha acusat els qui denuncien els vols de ‘generar por’ i ha considerat ‘molta casualitat que comencin a molestar uns vols que s’han fet tota la vida en el mateix moment en què s’envien cartes al parlament europeu d’un possible perill d’invasió de l’exèrcit’. Veïns i batlles s’han queixat aquestes últimes setmanes que avions militars sobrevolaven a molt baixa altura diverses zones de Catalunya. El president de la Diputació de Lleida, Joan Rañé, a més, havia instat Manso a preocupar-se per aquests vols en comptes de ‘fer un seguiment d’acords municipals legítims’, en referència a una denúncia presentada per la subdelegada del govern a l’advocacia de l’estat per les mocions independentistes aprovades i contra els ajuntaments que no pengen la bandera espanyola.

Els avions militars espanyols han tornat a sobrevolar aquesta setmana a molt poca altura algunes comarques de Catalunya. Dimarts a migdia es van veure dos F-18 sobrevolant la plana d’Urgell ‘fent tot el soroll del món’, escrivia a Twitter el periodista Jordi Borda. I va contar a VilaWeb que varen sobrevolar a molt poca altura el municipi de Castellserà, de nord a sud i fent un gran terrabastall.

Xavier Borda també va piular la mateixa informació. Un altre usuari de Twitter diu que els van veure sobrevolar Cervera, un altre, Rosselló (Segrià) i un lector de VilaWeb explicava que dos avions van tornar a sobrevolar Berga ‘aparentment fent maniobres’. No és l’únic que ho diu, un altre usuari escriu: ‘On són les bateries antiaèries de Berga? Tornen a passar dos caces F-18 per Berga. És una provocació! Que els metrallin!’

L’aviació militar espanyola torna a intimidar la població catalana. Fa un parell de setmanes veïns del Ripollès, la Cerdanya, el Berguedà i el Pallars ja van tenir un ensurt per una feta similar. El dia 8 d’octubre dos F-18 de l’exèrcit espanyol van sobrevolar aquests indrets, fet que va moure una gran indignació. Llavors el Ministeri de Defensa va demanar disculpes pel soroll.

Informació relacionada:

Nova intimidació de l’aviació espanyola a Catalunya

Vídeo: Les maniobres de l’exèrcit espanyol a Barcelona

Editorial de Vicent Partal: Marcant territori

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any