Notícies

Dilluns  18.10.2010  21:16

El govern espanyol refusa la tramitació de la ILP Televisió Sense Fronteres

Acció Cultural del País Valencià havia lliurat 650.000 signatures a favor de les emissions de TV3 al País Valencià · És el primer cop que el govern espanyol tomba una ILP abans de passar pel congrés

Men?ame
 

El govern espanyol ha refusat la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió Sense Fronteres que havia de garantir les emissions de TV3 al País Valencià. Segons ha fet públic aquest dilluns, el govern espanyol 'no presta conformitat a la seva tramitació' perquè l'aprovació de la ILP 'tindria com a conseqüència un augment dels crèdits pressupostaris'. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) havia presentat al congrés espanyol 650.000 signatures favorables a la ILP, que necessitava un mínim de 500.000 firmes vàlides per tirar endavant.

Segons fonts de la Moncloa, la mesura obligaria a la creació d'un nou múltiplex, perquè la ILP, afirmen, pretenia utilitzar un espai de banda ampla que l'executiu preveu destinar a la televisió per a mòbils, l'anomenat divident digital.

En un document enviat al congrés, l'executiu espanyol assegura que 'no presta conformitat a la seva tramitació' perquè l'aprovació de la ILP 'tindria com a conseqüència un augment dels crèdits pressupostaris'.

Fonts de la Moncloa han volgut remarcar que el veto no és a les emissions de TV3 al País Valencià, perquè es podrien fer realitat si el govern de Francisco Camps s'avingués a signar un conveni amb la Generalitat.

Per contra, apunten, si s'arribés a aprovar la ILP obligaria l'estat a crear un nou múltiplex, perquè l'ample de banda que reclama esta reservat a la televisió per a mòbils.

ACPV no ha rebut cap comunicació oficial

L'entitat impulsora de la ILP, Acció Cultural del País Valencià, no ha rebut cap comunicació oficial de la decisió del govern i ha anunciat que demà respondrà la decisió quan en tingui més informació.