Desfilada d’estaferms per Badalona per celebrar el 50è aniversari del descobriment de les termes romanes

  • Diumenge 22 de maig

VilaWeb
Redacció
21.05.2005 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb motiu de la commemoració del 50è aniversari de la descoberta de les termes romanes i de la col·locació de la primera pedra de l’edifici, el Museu de Badalona ha organitzat un conjunt d’activitats, que coincideixen també amb l’entorn del Dia Internacionals dels Museus, i que s’ha anomenat Magna Celebratio. Es faran visites comentades a les restes romanes de Baetulo, oferta de menjars romans en alguns restaurants de la ciutat i la Ia Desfilada de Soldats Romans que tindrà lloc el diumenge dia 22 de maig a partir de les 11 del matí.

La desfilada congregarà 300 legionaris romans (anomenats armats, manaies o estaferms en la cultura popular) de les següents entitats: Armats de Manresa, Armats de Mataró, Manípul de Manaies de Banyoles, Armats de Martorelles, Legió IV Macedònica (Grup de reconstrucció històrica d’Alacant) i Estaferms de Badalona, de la Confraria de Sant Anastasi, una de les agrupacions més antigues de la ciutat, documentada ja des de l’any 1701 en les processons de Setmana Santa.

A fi que tota la ciutat pugui participar en l’esdeveniment, l’acte s’ha organitzat de tal manera que s’iniciarà amb dos recorreguts simultanis que començaran al Parc de Lloreda i a l’avinguda de Sabadell, a Pomar. La confluència dels dos grups tindrà lloc a la plaça de la Vila, moment a partir del qual la desfilada es farà de manera conjunta fins a la seva finalització, davant del Museu de Badalona. Congregats a la plaça de la Vila, tots els participants continuaran el recorregut per: carrer de Mar, passeig de la Rambla, carrer d’en Prim, carrer del Germà Juli i plaça de l’Assemblea de Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any