Llibreteca

Arxiu
22.12.2016

Catalunya, terra d'escudella

Dediquem l'última llibreteca a la menja nadalenca típica dels Països Catalans i a una perla de finals del segle XIX: una monografia que afirmava que l'escudella i el bullit representen el caràcter de la pàtria, que és tant com dir l'esperit català

09.07.2016

Menús per a la posteritat, la col·lecció 'Thebussem' de la Biblioteca Víctor Balaguer

La Biblioteca-Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú custodia un fons de més de 4.000 voluns dedicats a gastronomia

05.03.2016

La cuina del dejuni i l’abstinència

09.02.2016

A ponent, l'aigua freda i el vi calent

Avui a la Llibreteca, un tractat del segle XVI sobre la necessitat de beure fred i resfrescar amb neu

09.01.2016

Som el que mengem, ja ho deien al segle XIX

Els aliments, la clau de la higiene dels òrgans digestius. La llibreteca us proposa un recorregut pel món de l'alimentació de la mà de l'higienista Pere Felip Monlau

05.12.2015

Els torrons de fa cinc-cents anys

La Llibreteca es remunta a les primeres referències i receptes de torrons que apareixen en els receptaris catalans antics

14.11.2015

Jeroni Cortès, un valencià enamorat del romaní

04.10.2015

Els cromos de la xocolata, un petit tresor a cada rajola

Des de la dècada de 1910, les empreses xocolateres catalanes s'han servit d'aquest recurs per fidelitzar la clientela i avui, a la Llibreteca, en repassarem alguns exemples fins a l'adveniment de la Guerra Civil

29.08.2015

El plaer dels gelats i els primers llibres que en van parlar

Fa segles que els humans gaudim del plaer dels gelats. Avui, a la Llibreteca, veurem quan començaren a aparèixer als llibres.

Junts encara podem anar molt més lluny. Amb VilaWeb.

Fes-te’n subscriptor i construeix amb VilaWeb el nou diari que els Països Catalans necessiten ara.
Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes
Ara també ens pots ajudar fent una donació única.
Fer una donació
a partir de 10 €