Neix un projecte que “integra” dades sobre la biodiversitat a Catalunya

  • La Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha impulsat el Programa Global de Seguiment de la Biodiversitat (Sisebio), que "integra" dades sobre biodiversitat procedents de diversos estudis amb la finalitat de controlar la seva evolució i orientar polítiques públiques.

VilaWeb
Redacció
09.02.2017 - 12:58

BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha impulsat el Programa Global de Seguiment de la Biodiversitat (Sisebio), que “integra” dades sobre biodiversitat procedents de diversos estudis amb la finalitat de controlar la seva evolució i orientar polítiques públiques.

El director general de Política Ambientals de la Generalitat, Ferran Miralles, i el director del Centre de Recerca i Aplicacions Forestals (Creaf), Javier Retana, han presentat aquest dijous el Sisebio, que tindrà una dotació de 50.000 euros anuals.

Actualment, la informació sobre la biodiversitat està “desaprofitada, dispersa, no integrada i no és accessible”, a més de que existeixen buits de coneixement, com la vegetació, la descomposició del sòl i el mitjà marí, segons Miralles.

Per al coordinador del projecte i investigador del Creaf Lluís Comas, el Sisebio pretén “millorar la gestió del mitjà natural enfront del canvi climàtic global”, fent un seguiment a llarg termini i analitzant factors que causen aquestes modificacions.

El projecte se centrarà en “la biodiversitat que indica canvis que es poden identificar i analitzar”, a partir de projectes que es fixin en el seguiment de comunitats i hàbitats; que tinguin un abast territorial ampli, i una màxima representativitat de components.

INDICADORS UNIVERSALS

Aquesta informació, que previsiblement es recollirà en una plataforma web, permetrà elaborar indicadors “primaris, universals i harmonitzats entre mitjans”, ha destacat el científic.

El programa, que va començar a caminar el 2013, ha estat liderat per la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, i també ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona i la de Girona i de centres de recerca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any