Ingredients:
4 ous
4 cullerades soperes de sucre mòlt
1 culleradeta de Nescafé descafeïnat
400 g de nata
1 copeta de licor Baileys o licor de cafè
granets de cafè o encenalls de xocolata

Elaboració:
Batem els rovells d’ou amb el sucre fins que blanquegi. Després, hi afegim la nata muntada, el cafè i el licor i ho batem tot. Posem la pasta líquida dins d’una carmanyola de vidre, la tapem i la deixem al congelador durant vuit hores, com a mínim. Quan faci deu minuts que l’hi hem ficat, la traiem i la remenem. Aquesta operació la repetirem un parell de vegades més, la primera al cap de mitja hora i la segona quan hagi passat una hora. D’aquesta manera, evitarem que el gelat cristal·litzi.

Aquest gelat el podem tenir al congelador durant uns quants dies. Per a servir-lo, en farem boles i hi posarem encenalls de xocolata, granets de cafè o una mica de nata per sobre.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]