Un calendari d’advent amb trenta-un autors que entraran al domini públic el 2015

VilaWeb
Redacció
09.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb l’arribada del mes de desembre han tornat, paral·lelament, els calendaris d’advent, que compten els dies que falten fins a Nadal. Des de fa uns quants anys, als calendaris en paper amb bombons i caramels per als infants s’han afegit versions digitals, on cada dia s’amaga alguna informació, foto o present. Al Calendrier de l’Avent du Domaine Public, per exemple, cada dia de desembre s’hi descobreix un autor les obres del qual entraran al domini públic a partir de l’1 de gener de 2015.

L’original calendari del ‘domini públic’ s’ha obert amb el pintor Edvard Munch i el seu famós ‘Crit’; l’escriptor Jean Giraudoux; el pioner de la fotografia Serguei Prokudin-Gorski; la periodista Fanny Clar; el compositor Ottorino Respighi… Tots es van morir el 1944 i, per tant, l’any vinent deixaran d’aplicar-s’hi els drets d’autor després de setanta anys d’espera.

Al calendari, de cada autor s’ofereix una descripció biogràfica i artística. És obra del col·lectiu SavoirsCom1 per a explicar i estendre el concepte de domini públic:


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any