Descobreixen restes romanes en ple centre de Prada

  • Aquestes restes arqueològiques, s'han descobert mentre es preparava el terreny per una ampliació d'una residencia d'avis i un aparcament subterrani ...>>
    Ds. 7 de juny del 2014

VilaWeb
Redacció
07.06.2014 - 11:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ara els arqueòlegs tenen fins al pròxim 16 de juny per acabar aquestes recerques, ja que el decret prefectoral només els donava quatre setmanes, i llavors les excavadores tornaran. Ara hi ha quatre arqueòlegs que fan la seua feina, de catalogar aquests vestigis romans, exhumats a prop de l’església i mostren la presència  molt més antiga al cor de la zona d’hàbitat d’un poble medieval.

Aquest descobriment va ser de l’IRAP (Institut national de recherches archéologiques préventives). que feien la seua feina abans de que comencés aquesta ampliació, com fan sempre que és duen a terme obres en llocs susceptibles de amagar restes antigues . però sembla que no s’ha trobat res realment excepcional i valuós: plats de ceràmiques de taula, vaixelles, restes de blat carbonitzat i pinyons, plats, àmfores, gerres i algunes monedes del baix imperi, i de finals de l’edat mitjana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any