Llei d’Ús i Ensenyament, al cap de trenta anys

  • L'Acadèmia Valenciana de la Llengua fa aquesta setmana un simposi avaluant la situació social de la llengua

VilaWeb
Redacció
22.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Demà farà trenta anys de la promulgació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, l’única normativa estricta que garanteix l’ús del català al País Valencià. En ocasió de l’aniversari, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) fa avui i demà un simposi en què s’analitzarà la situació social de la llengua ara mateix, en la perspectiva de les tres dècades passades des d’aleshores i projectant cap al futur.

En el simposi, hi participa l’ex-conseller Ciprià Ciscar, màxim impulsor de la Llei d’Ús i Ensenyament, l’ex-conseller Ferran Villalonga, l’actual consellera de Cultura de la Generalitat Valenciana i especialistes en camps diversos com ara l’ensenyament, els mitjans, les indústries culturals i l’administració.

L’acte es fa a l’auditori Alfons Roig de la Universitat Politècnica de València i hom s’hi pot inscriure des de la web de l’AVL.

Llibre de balanç

A banda el simposi, l’AVL ha aplegat en la publicació ‘La LUEV: camí de futur. Trenta anys fent camí’ tot de documents que mostren algunes fites del procés, ‘que incidixen en valoracions i exigències de futur’. S’hi recullen els documents bàsics de l’estatus lingüístic valencià i s’hi remarquen els avenços estatutaris, el desplegament de la LUEV i les novetats legislatives, com també documents institucionals de diferents moments del procés que formulaven urgència i alternatives, posant un accent especial en els documents aprovats pel ple de l’AVL: ‘Són, en conjunt, fites del camí de redreçament. Són documents amb valor de record, amb vigència de present i que, a més, remarquen i demanden innovacions urgents per a un futur millor del valencià.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any