VilaWeb obté els millors resultats d’audiència en la història del diari

  • Coincidint amb el final de l'auditoria de Nielsen, VilaWeb consolida el lideratge digital • Una errada de Nielsen deixarà VilaWeb sense xifres al març

VilaWeb
Redacció
13.03.2013 - 01:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest mes de març Nielsen tanca les portes a l’estat espanyol. Se’n va sobtadament, i afecta d’una manera important l’auditoria oficial de l’OJD, que es basava en les seves dades. A partir de l’abril OJD proposarà als mitjans un altre sistema de mesuraments d’audiència, però aquest mes Nielsen ja no ha auditat els diaris que renovaven contracte anual al març, en vist que ja havia decidit de tancar. Entre aquests mitjans hi ha VilaWeb, que per això no tindrà dades corresponents a aquest mes. Amb tot, el darrer mig any ha estat el millor de la història pel que fa a audiències de VilaWeb.

Durant aquests darrers sis mesos, VilaWeb ha ocupat la segona posició entre els diaris més llegits, després de l’Ara.cat. L’única excepció va ser el mes de novembre, mes de les eleccions, en què fou superat pel servei 3/24 de Catalunya Ràdio i TVC. Tanmateix, cal destacar que les xifres del 3/24 van ser excepcionals durant la nit electoral, pel seguiment de l’escrutini.

A l’octubre VilaWeb va registrar el rècord de visitants únics de la seva història, que va ser de 780.251, i durant sis mesos ha mantingut xifres sensiblement superiors a les d’abans de l’estiu.

Sense dades aquest mes

Dissortadament, al març VilaWeb no tindrà dades d’auditoria. Havent tancat Nielsen, l’empresa va decidir unilateralment de deixar de mesurar els diaris que havien de renovar el contracte precisament al març, entre els quals VilaWeb. Consideraven poc adequat de renovar un contracte que de fet només duraria un mes. Arran de la protesta d’aquest mitjà, van oferir una auditoria incompleta, perdent dies, cosa que hauria proporcionat una xifra clarament més baixa de la real. VilaWeb va declinar l’oferiment.

A partir del mes d’abril hi haurà un nou sistema d’auditoria, que OJD encara ha d’acabar de determinar, però que ja no anirà a càrrec de Nielsen.

Paral·lelament, VilaWeb audita les audiències també a través de ComScore, que agrupa diaris com La Vanguardia, que no volen ser examinats per OJD Digital.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any