La previsió de Mas: preparar la consulta enguany i exhaurir tota la legislatura

VilaWeb
Redacció
27.02.2013 - 13:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit que no tenia pas previst de convocar eleccions anticipades. ‘A aquesta legislatura, d’entrada, cal pensar que li queden gairebé quatre anys’, ha insistit al Parlament, en resposta a les preguntes de Ciutadans i del PP. Aquests dos partits havien demanat explicacions al president sobre les declaracions d’Oriol Junqueras divendres passat en una entrevista al diari El Mundo, en què obria la porta a una coalició entre CiU i ERC en unes eleccions avançades si el govern espanyol impedia de fer una consulta sobre la independència.

Mas ha explicat que la seva previsió era, ‘en principi’, exhaurir la legislatura, i que aquest 2013 serviria per anar preparant la consulta i que es pogués fer l’any que ve. Ha dit que tenia la intenció de negociar amb l’estat mentre s’anava bastint el marc legal necessari al parlament per poder-la fer.

D’aquesta manera Mas ha respost a Albert Rivera, president del grup parlamentari de Ciutadans, que li demanava per les paraules de Junqueras. Rivera, a més, s’ha referit al president d’ERC com a ‘conseller en cap’, fet que ha molestat Mas: ‘Senyor Rivera, vostè que és tan amant de complir les lleis, anomeni el senyor Junqueras pel càrrec que té: cap de l’oposició, no pas conseller en cap.’ Oriol Junqueras també s’ha dirigit a Rivera per dir-li que si volia alguna cosa d’ell, li ho preguntés directament, i no a través de Mas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any