La tertúlia proscrita

Kilian Jornet tanca un any irrepetible amb una victòria a l’Illa de la Reunió

  • Completa en menys de 27 hores els 170 quilòmetres i 11.000 metres de desnivell de la Diagonale des fous

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.10.2012 - 16:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Kilian Jornet ha rubricat una temporada irrepetible amb una victòria en una de les curses de muntanya més dures del món: la ‘Diagonale des fous‘, a l’Illa de la Reunió. Jornet ha a fet el recorregut de 170 quilòmetres i 11.000 metres de desnivell positiu en vint-i-sis hores i mitja; el segon classificat, Antoine Guillon, ha arribat més d’una hora més tard.

La cursa, d’una gran duresa pel fort desnivell acmulat, el terreny i els canvis de temperatura, ha estat marcada pel frec a frec entre Jornet i el seu company de l’equip Salamon, el basc Iker Karrera, que ha hagut d’abandonar a mitja cursa per molèsties.

El corredor ceretà ha estat rebut a la línia de meta per una multitud d’espectadors, algun dels quals també ha fer lluir una estelada per celebrar a victòria, tal com es pot veure en aquest vídeo.

Jornet es va proclamar la setmana passada campió del món de curses de muntanya per quarta vegada, després de vèncer en l’última cursa de les Skyrunner World Series, la Mount Kinabalu International Climbathon. Enguany Kilian Jornet ha vençut en curses tan emblemàtiques com la Zegama-Aizkorri i la Cavalls del Vent.

Notícies relacionades:

Kilian Jornet supera un nou repte fent la travessa del Mont Blanc

Per què Kilian Jornet es va despullar al cim del Mont Blanc?

Kilian Jornet relata la travessia on va perdre la vida Stéphane Brosse

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any