La presència de l’oposició al consell de RTVV, en perill

  • El PP trenca el pacte i no vota els candidats de l'oposició perquè aquesta no dóna suport a la candidata a directora general · Demà les corts tornaran a votar

VilaWeb
Redacció
03.10.2012 - 13:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’acord entre el PP i l’oposició per elegir els membres del consell d’administració de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) s’ha trencat avui a les Corts. El PP no ha donat suport als candidats proposats de l’oposició, i aquesta ha votat en blanc en l’elecció de la directora general. El PP volia el suport del PSPV, Compromís i EUPV a la nova directoral general, que es fa en una votació independent, però el PSPV ha posat com a condició l’aturada dels expedients sancionadors oberts a treballadors i rebaixar l’ERO. El PP no ha volgut entrar a negociar-ho i l’acord de la setmana passada ha quedat en no-res. Això fa perillar ara la presència al consell d’administració de RTVV de membres proposats per l’oposició.

Avui els únics candidats proclamats en el ple de les corts han estat els proposats pel PP. Han estat els únics que han obtingut la majoria de tres cinquenes parts requerida, perquè han rebut els vots tant del PP com de l’oposició (92), tal com havien acordat. Però en la votació dels consellers proposats per l’oposició, el PP no s’hi ha sumat, i només han rebut 42 vots. Per la seva banda, els diputats del PSPV, Compromís i EUPV tampoc no han donat suport a la directora general proposada pel PP, Rosa Vidal, que ha tingut 49 vots.

Aquests resultats obliguen a repetir la votació demà, quan n’hi haurà prou amb majoria absoluta. Això fa que el consell d’administració de RTVV pugui estar ocupat només pels membres elegits pel grup del PP. Demà només es podrà votar en blanc o a favor tant de la directora general com dels quatre candidats que avui no han sortit elegits. N’hi haurà prou amb una majoria absoluta, de manera que l’elecció de Rosa Vidal ja està feta. Però si els diputats del PP voten en blanc els candidats de l’oposició, s’obrirà un nou termini de presentació de candidats que es votaria en el ple del 17 d’octubre.

‘El PP va proposar una candidatura conjunta, i tots els grups de l’oposició vam cedir’, ha dit el síndic del PSPV, Antonio Torres, que ha aclarit que l’acord a què van arribar feia referència als vuit consellers i no a la directora general. Un cop coneguda la proposta de la directora general,el PSPV es va mostrar disposat a ‘reconsiderar’ la posició inicial ‘sempre que s’aturessin els expedients disciplinaris als cinquanta-cinc treballadors i que l’ERO es rebaixara’. La resposta del PP va ser negativa, i després de la votació d’avui, Torres ha acusat el PP de voler impedir que l’oposició pugui tenir representació en el consell d’administració de RTVV.

Per la seva banda, el portaveu de Compromís, Enric Morera, ha manifestat l’absoluta preocupació del seu grup per les formes del PP a les corts, amb ‘el consentiment’ d’Alberto Fabra. ‘La democràcia patirà molt. Veiem un PP en descomposició i un grup parlamentari que es troba desorientat i que vulnera els principis d ela democràcia’. I la portaveu d’EUPV, Marga Sanz, ha alertat que hi havia hagut una ‘irregularitat manifesta en la votació’ i que avui havia de votar-se ‘tot el consell i no candidats sols’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any