‘La tertúlia proscrita’

CCOO veu Mas-Colell i Mena ‘plenament capacitats’

  • UGT considera que és un bon començament però espera que no s'emprin 'velles receptes'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.12.2010 - 14:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els dos sindicats s’han pronunciat favorablement sobre els nous consellers d’Economia i Empresa, Andreu Mas-Colell i Francesc Xavier Mena. El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, considera que tots dos estan ‘plenament capacitats’ per a dirigir els departaments d’Economia i Universitat i Empresa i Ocupació, respectivament. De Mas-Colell ha destacat els amplis coneixements que té de la situació econòmica i del país; de Mena, considera que és prou conscient que la prioritat és fomentar l’ocupació. Gallego ha reclamat que ambdós es marquin com a prioritat crear ocupació.

D’altra banda, el portaveu d’UGT, Miguel Ángel Escobar, també valora positivament el reconeixement i el prestigi acadèmic dels dos nous consellers, tot i que ha demanat que tot aquest bagatge teòric serveixi per buscar una sortida justa de la crisi i que no es perjudiqui els més febles. Ha reclamat que no utilitzin velles receptes com ara baixar salaris o precaritzar el mercat de treball.

Escobar ha explicat que el nomenament dels nous consellers és coherent amb el nou govern ‘econòmicament conservador’ i que la seva línia no és compartida amb els plantejaments de l’UGT. De totes maneres, ha dit que les valoracions caldrà fer-les quan comencin a governar.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any