Humoràlia i Llei d’Art es celebren aquest llarg cap de setmana

  • La biennal d'humor incorpora de nou el còmic

VilaWeb
Redacció
26.04.2007 - 13:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Palau de Vidre de Fira de Lleida acull del 27 d’abril a l’1 de maig, la primera edició de Llei d’Art, Fira d’artistes independents, i la V biennal Humoràlia, Saló Internacional d’humor de Catalunya.
Durant l’acte de presentació de les dues fires, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha dit que amb la celebració d’aquests dos nous salons Fira de Lleida “està complint amb el compromís d’organitzar 20 fires l’any de diferents temàtiques”.La representant de l’empresa Trazos Outsourcing i organitzadora de Llei d’Art, Luisa Noriega, ha manifestat que l’objectiu de la fira és promocionar i difondre l’art, en general, i els artistes, en particular, “a tot el territori estatal”. Lleida d’Art tindrà una superfície bruta d’exposició de 2.000 metres quadrats i una cinquantena d’artistes. Noriega s’ha mostrat molt satisfeta pel suport de les institucions, per la confiança dels expositors i per la presència d’artistes estrangers, procedents del Brasil, Gran Bretanya, França, Itàlia o Argentina.

El saló incorporarà diferents tallers i conferències sobre diferents formes d’expressió plàstica, organitzades i dirigides per professionals d’associacions pictòriques lleidatanes. També es concedirà una distinció a artistes juvenils que estudiïn batxillerat artístic en alguns dels instituts o col·legis de la ciutat. Durant els cinc dies que dura el certamen, es presentarà la nova publicació “Llei d’Art” (la revista d’art independent), que oferirà trimestralment una perspectiva original de l’art dut a terme a Lleida.

Humoràlia

Pel que fa a Humoràlia, que comptarà amb un espai de 1.000 metres quadrats, en aquesta edició es donarà més presència al còmic i a la il·lustració i recuperarà el seu format inicial, ja que concentrarà la seva celebració en cinc dies seguits. El responsable d’Humoràlia, Paco Ermengol, ha dit que “més endavant la mostra s’ha de convertir en una fira en la qual hi participin empresaris i còmics de manera conjunta”.

Itàlia serà el país convidat per mitjà d’un recull representatiu del panorama d’actualitat de l’humor gràfic i la il·lustració d’aquell país que anirà a cura de l’Associazione Culturale Lo Scrigno dell’arte. Destaquen també els homenatges a l’escriptor i periodista Avel·lí Artís Gener, “Tísner”, i al poeta visual Joan Brossa.

La fira també acollirà les exposicions “Los inventos del TBO” (que un cop acabi el saló es traslladarà al Parc Científic i Tecnològic de Gardeny); “Dones creadores i l’art de la caricatura”; “Víctor Ribas”; “RIP”; “Per una vida sense maltractaments”, col·lectiva sobre la violència de gènere vista des del punt de vista de l’humor gràfic, i “Concurs d’humor del col·legi d’enginyers tècnics”, en què es podran veure el guanyador i els 50 finalistes del primer concurs internacional d’humor gràfic del col·legi.

Al llarg de tots els dies s’habilitarà un mur perquè els autors i el públic en general puguin fer la seva vinyeta de còmic o estampar una caricatura. D’altres activitats destacades són la Comic-on Lleida 2007, la primera concentració de còmic de Lleida; el curs d’iniciació del còmic, a càrrec de Víctor Ribas, i les caricatures que es faran in situ als visitants que ho desitgin.

Àngel Ros serà l’encarregat d’inaugurar oficialment les dues fires el divendres, 27 d’abril. A les cinc de la tarda serà el torn d’Humoràlia i, mitja hora més tard, el de Llei d’Art.

L’horari d’obertura d’ambdós salons és de les onze del matí a les nou del vespre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any