Urdangarin.- La defensa d’una exdirectora de Cacsa: “Urdangarin era absolutament honorable, quin recel podia despertar”

  • La defensa de l'exdirectora de gestió de la Ciutat de les Arts i les Ciències (Cacsa) Elisa Maldonado ha manifestat que quan l'entitat va decidir contractar a l'Institut Nóos, al costat de la Fundació Turisme València Convention Bureau (FTVCB), per a la celebració dels anomenats València Summit, ha manifestat que Iñaki Urdangarin era llavors "una persona absolutament honorable, quin recel podia despertar que em digueren que era un tema relacionat amb ell".

VilaWeb
Redacció
17.06.2016 - 14:07

PALMA DE MALLORCA, 17 (EUROPA PRESS)

La defensa de l’exdirectora de gestió de la Ciutat de les Arts i les Ciències (Cacsa) Elisa Maldonado ha manifestat que quan l’entitat va decidir contractar a l’Institut Nóos, al costat de la Fundació Turisme València Convention Bureau (FTVCB), per a la celebració dels anomenats València Summit, ha manifestat que Iñaki Urdangarin era llavors “una persona absolutament honorable, quin recel podia despertar que em digueren que era un tema relacionat amb ell”.

Així ho ha assenyalat l’advocada Luisa Gurillo durant l’exposició del seu informe final en el juí del cas Nóos, en què ha defensat l’actuació de la seua patrocinada i ha al·legat la cap inexistència de delicte en el marc d’estos fets. En este context, ha recordat com “tots els testimonis de Cacsa” que han comparegut a la vista oral han afirmat que “es feien centenars d’esdeveniments” d’estes característiques, desvinculant-se de qualsevol tipus d’irregularitat i sol·licitant l’absolució de la seua patrocinada.

En la seua declaració, Maldonado ha assegurat que “mai, en la vida, ningú m’ha advertit que les coses s’havien fet malament” en relació amb els Summit, pels que l’Institut Nóos va cobrar fins a 3,6 milions d’euros públics malgrat que, tal com consta en el sumari del cas Nóos, el cost real dels mateixos ha estat de 910.668 euros.

De fet, després de ser preguntada sobre si alguna auditoria o àrea d’intervenció li ha avisat de possibles irregularitats, Maldonado va incidir que ningú li va dir res sobre esta qüestió i que, d’haver estat així, “haguérem paralitzat el procediment”.

Per la seua banda, la lletrada de l’exdirector general de Cacsa José Manuel Aguilar també ha defensat la innocència d’este i ha subratllat que des de l’empresa pública no hi ha hagut cap tipus d’instrucció perquè se celebraren els Summit, sinó que “la idea i disseny dels mateixos van anar a càrrec de l’Institut Nóos”. “Cacsa ha estat un mer col·laborador, no organitzador, en una activitat més de promoció de la seua imatge, entre moltes altres”, ha remarcat.

LA DEFENSA D’AGUILAR AL·LUDIX A BARBERÁ I A CAMPS

Sobre el paper d’Aguilar, l’advocada, Josefa Rosselló, ha desvinculat a l’exalt càrrec de les negociacions dels esdeveniments ja que estes ja s’havien produït prèviament: “Es parla de determinades reunions que pel que sembla haurien existit entre la llavors alcaldessa, Rita Barberá, l’expresident de la Generalitat Francisco Camps i Urdangarin, contactes en els quals el meu mandant no ha tingut el més petit intervenció ni coneixement fins que ha resultat involucrat en este procediment judicial”.

Al costat de Maldonado i Aguilar, les defenses dels altres exalts càrrecs valencians -l’exvicealcalde de València Alfonso Grau, el també exdirector general de Cacsa Jorge Vela i l’exsecretari autonòmic d’Esdeveniments Luis Lobón- també reclamen la seua absolució en este procés.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any