Quin paper ha de tenir la cultura en un estat propi, o quin és el seu futur en el marc de la globalització. Són algunes de les qüestions que s’abordarà aquest dissabte 8 de febrer a la 3a edició de les Jornades Pensem#NacióXXI, dedicada a La república de la cultura. L’activitat, que organitza Fundació Congrés de Cultura Catalana, serà al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona.

Durant l’auge de l’independentisme del darrers anys s’ha parlat molt dels argumentaris fiscal, l’econòmic o el social, però molt poc sobre cultura. Això és el que consideren els organitzadors de la jornada, que plantegen la necessitat d’emprendre aquest debat, davant “la convicció de la importància de la cultura com a element de cohesió i de les enormes possibilitats que obre la creació d’un marc estatal propi”.

Llegiu la notícia sencera al Tornaveu fent clic en aquest enllaç.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb