Una exposició doble per parlar del ‘Fenomen fotollibre’

  • El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i la Fundació Foto Colectània impulsen una mostra conjunta

VilaWeb
Redacció
17.03.2017 - 02:00

Les publicacions il·lustrades amb fotografies, també conegudes com a llibres de fotografia o senzillament fotollibres, han guanyat popularitat els darrers anys i ocupen un lloc central en la fotografia contemporània. Partint d’aquesta idea, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i la Fundació Foto Colectània han decidit dedicar una exposició a aquesta tendència: Fenomen fotollibre. La mosta, que s’estrena simultàniament aquest cap de setmana, traça un recorregut obert per la història del fotollibre, des dels seus inicis fins a la producció contemporània.

L’exposició s’estructura al voltant de set àmbits diferents: sis al CCCB i un a Foto Colectania, que amb aquesta mostra inaugura nova seu, al número 14 del passeig de Picasso. Aplega més de 500 mostres diferents de fotollibres, entre els quals hi destaquen les creacions de Ródtxenko, William Klein i Robert Frank i també fotollibres nipons, pioners d’aquest fenomen. De la mateixa manera, el fotògraf Martin Parr hi exposa els millors exemplars de la seva col·lecció particular i també hi ha una secció dedicada a fotollibres de denúncia i propaganda reuneix els dissenys més radicals. Manuel Álvarez Bravo, Gabriel Cualladó i Henri Cartier-Bresson són altres noms presents a la mostra així com les darreres propostes de reconeguts artistes contemporanis que han aportat una visió genuïna al mitjà, com Laia Abril o Vivian Sassen, i que ofereixen una mostra dels processos de creació d’un fotollibre.

La mostra parteix de la mirada de nou comissaris internacionals experts en la matèria. Entre ells hi ha destacats fotògrafs, col·leccionistes, crítics d’art, historiadors de la fotografia. Són: Gerry Badger, Horacio Fernández, Ryuichi Kaneko, Erik Kessels, Frederic Lezmi, Martin Parr, Markus Schaden, Irene de Mendoza i Moritz Neumüller, que ha estat el comissari executiu de tot el projecte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor