TV3 reivindicarà l’esport femení amb un documentari sobre Alexia Putellas i un programa especial

  • L'emissió del documentari 'Perseguint un somni' anirà seguida d'un programa especial sobre la desigualtat de gènere a l'esport

VilaWeb
Redacció
09.01.2022 - 12:56
Actualització: 09.01.2022 - 13:13

TV3 emetrà a les 22.05 el documentari Perseguint un somni sobre la història d’Alexia Putellas, guanyadora de la Pilota d’Or després d’una temporada brillant al Futbol Club Barcelona en la qual va guanyar el triplet: Copa del rei, Lliga espanyola i Champions League. Ha estat el primer català que aconsegueix el reconeixement de millor jugador del món i el seu exemple ha servit per a visibilitzar l’esport femení, que fa anys que malda per tenir el mateix reconeixement i condicions laborals que els homes.

Després del documentari, TV3 dedicarà un programa especial per a analitzar i debatre el paper de la dona en l’àmbit de l’esport, no només el futbol. Hi participaran referents de l’esport català com Arantxa Sánchez Vicario, Gemma Mengual, Maria Vasco o Núria Picas. També seran al debat la secretària general de l’Esport Anna Caula, la psicòloga Alba Alfageme, la jurista Isabel Pérez i l’entrenadora Anna Tarrés. Mònica Planas, periodista i crítica de televisió, explicarà com s’aborda l’esport femení als mitjans de comunicació i les xarxes socials.

El documentari Perseguint un somni ha estat produït pel departament d’esports de TV3 i tracta la història de Putellas, que va començar jugant a futbol al pati d’una escola de Mollet i ha assolit l’èxit i el màxim reconeixement esportiu. En una llarga entrevista, la capitana del Barça expressa el desig que es normalitzi la igualtat entre nens i nenes que juguen a futbol i que no es digui mai més a cap nena que no hi pot jugar. “La normalitat arribarà el dia que no hàgim de valorar quantes dones i quants homes hi ha, sinó que sigui un fet normal que es valori la persona per les capacitats que té”, diu Putellas.

També es mostrarà la part més reivindicativa de Putellas, afiliada al sindicat FUTPRO de dones futbolistes, per a lluitar contra el masclisme i la desigualtat de gènere al món del futbol. Perseguint un somni també mostra presidentes de clubs, entrenadores, jugadores que s’han hagut de retirar per culpa d’una lesió i que no tenen cap pensió d’invalidesa i futbolistes mares que han hagut de deixar el futbol pressionades pels seus clubs.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any