TinderCat, la iniciativa per a lligar en català a Twitter

  • Una nova funció en període de prova a Twitter, Twitter Spaces, ha permès de fer reunions en línia en català per a trobar parella 

VilaWeb
Redacció
13.04.2021 - 19:03
Actualització: 14.04.2021 - 12:42

Diumenge i dilluns l’etiqueta #TinderCat va ser tema dominant a Twitter. Molts usuaris no sabien ben bé de què es tractava, però hores després un dels seus impulsors, el tiktoker Gerard Querol, ho va aclarir. De primer, pretenia ser un espai per a xerrar una estona a Twitter Spaces, una nova funció –en període de proves– per a fer reunions en directe amb missatges de veu. De moment, només poden crear reunions alguns usuaris i Querol va decidir de crear-ne una amb la consigna “First Dates Catalunya: qui busqui parella que ho digui”.

A Twitter Spaces hi ha un moderador que hi pot afegir un màxim d’onze persones per parlar, però no hi ha límit d’oients; quan un usuari hi participa tots els seus seguidors poden entrar a la sala. D’aquesta manera, es va aconseguir que es connectessin més de tres-centes persones. Les qui podien parlar i cercaven parella explicaven els seus gusts i les altres aconsellaven. Qui volia conèixer aquell qui parlava, s’hi posava en contacte amb l’etiqueta #tindercat.

En veient l’èxit de l’etiqueta, molts usuaris han aplaudit la idea i han celebrat que s’impulsin iniciatives com aquesta plenament en català. Querol valora molt bé que la gran major part dels qui feien servir l’etiqueta l’escriguessin en català. “Va ser com una ficció per un dia: la gent usava el català per fer gresca i xerinola”, explica a VilaWeb. “No crec que faltin espais per a lligar en català perquè Tinder i les xarxes socials no són catalanes ni espanyoles. Falta que el català es faci servir per lligar, però no crec que faltin espais. Faltaria, això sí, que plataformes internacionals com aquestes utilitzessin el català.”

La idea és que aquest espai espontani es repeteixi aquests dies sense avís previ, tot i que alguns piulaires demanen que es faci per Sant Jordi. Sobre la possibilitat que la idea es consolidi o fins i tot s’impulsi una plataforma o aplicació, Querol és escèptic: “No ho crec. Crec que durarà uns quants dies o mesos, perquè ho tornarem a fer, però no té un objectiu mercantilista. Si algú ho fa no me’n faig responsable.”

De moment, la iniciativa ja té fins i tot una cançó:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor