El Síndic de Greuges ha obert una actuació d’ofici per analitzar les actuacions de les administracions en la protecció del delta de l’Ebre davant l’emergència climàtica. El Síndic s’ha dirigit a la defensora del poble europeu, la qual s’ha adreçat a la Comissió Europea (CE), per saber si es respecten les directives sobre protecció d’hàbitats naturals i de prevenció i gestió del risc d’inundacions en el cas del Delta. La CE té en tramitació un procediment d’infracció contra l’estat espanyol i analitza el Pla de Protecció del Delta del Ministeri per a la Transició Ecològica espanyol. La Comissió ha recomanat a Espanya que desenvolupi indicadors de progrés de les mesures adoptades i que prioritzi la introducció de solucions sostenibles amb el medi.

El Síndic s’ha reunit telemàticament avui amb membres de la Taula de Consens per escoltar les seves observacions al Pla ministerial i posar en marxa les actuacions que correspongui. El conjunt d’aquestes observacions també s’enviaran a la defensora del poble europeu perquè les traslladi a la Comissió Europea de manera que es puguin prendre en consideració en l’estudi que s’està fent sobre el cas.

El Síndic ha demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat informació sobre les observacions que ha presentat al Pla estatal de Protecció del Delta i reclama al Ministeri i a la Generalitat que implementin les directives europees i dotin les actuacions al delta de l’Ebre del pressupost suficient.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.