L’acord de govern entre el PSIB, Unides Podem i Més per Mallorca elimina la Conselleria de Cultura. Això preocupa el sector cultural de les Illes, que mitjançant la plataforma CREA ha demanat als partits que reconsiderin l’eliminació perquè ho consideren una ‘equivocació’. A més, han exigit una reunió urgent amb la presidenta en funcions i candidata a la reelecció, Francina Armengol.

Reivindiquen que ‘tots els sectors culturals de les Illes són mereixedors del màxim impuls i consideració’ i recalquen que ‘la millor manera és comptar amb una conselleria específica tal com ha succeït en la passada legislatura’. Critiquen que la supressió de la Conselleria de Cultura de l’organigrama del govern s’hagi adoptat ‘sense l’opinió dels diversos col·lectius d’empreses culturals de les Illes’.

‘Tenint en compte que la Unió Europea considera els sectors culturals i el seu desenvolupament estratègics en les polítiques europees a mitjà termini i motor econòmic i social, fet que fins ara havia estat compartit pel govern balear, no entenem aquest canvi d’actuació’, diuen.

Per la seva banda, l’Obra Cultural Balear ha emès un comunicat en què qualifica de ‘magres i decebedors’ els acords de govern. Critiquen la manca de polítiques lingüístiques, i sobre els acords en matèria cultural diu: ‘Són relativament satisfactoris pel que fa a les infrastructures culturals, però absolutament frustrants en matèria de suport a la creació cultural i en cultura jove’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.