Protesta a les portes de l’Oceanogràfic per a denunciar maltractament als dofins

  • Critiquen que se'ls fa treballar en espectacles que els fan patir

VilaWeb
EFE
29.07.2023 - 19:40

Un grup d’activistes s’ha concentrat a les portes de l‘Oceanogràfic de València, on hi ha el delfinari més gran d’Europa, per a protestar contra el patiment que diuen que pateixen els animals que hi viuen en captivitat. Han denunciat que els dofins viuen aïllats en tancs asèptics i que “són explotats per a fer negoci”. La protesta cercava la complicitat dels visitants, als quals han demanat que no contribueixin amb l’entrada a perpetuar el patiment dels animals salvatges que viuen en captivitat.

Segons que diuen els convocants de la protesta en un comunicat, des del començament de la temporada alta i amb l’augment de les visites a l’Oceanogràfic, els divuit dofins de l’aquari “han passat de ser explotats dues vegades al dia a ser utilitzats per a fer piruetes quatre vegades per dia”.

Diuen que aquests dofins “no són ambaixadors de la seva espècie en llibertat, tal com diu l’Oceanogràfic, sinó esclaus”: “Se’ls obliga a actuar en jornades maratonianes en un espectacle de circ, on la música a tot volum es barreja amb l’escàndol d’una graderia plena fins a la bandera”.

Denuncien la captivitat animal i “la vida miserable que suporten els animals tancats aquí per un mer entreteniment”. A més, també critiquen “l’adoctrinament a la infància, ja que molts nens van als espectacles, precisament per la seva empatia amb els animals, desconeixent totalment el patiment de la captivitat i creant-los una imatge distorsionada de la realitat”.

Durant la protesta, han demanat a l’Oceanogràfic que aturi la cria de dofins en captivitat i que plantegi un tancament progressiu dels espectacles.

A la protesta, organitzada per les ONG València Animal Save, World Animal Protection Espanya i Oceans de Vida Lliure, també hi han participat representants i voluntaris d’altres organitzacions com el Partit Animalista (PACMA) i Anima Naturalis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any