El passat 2 de desembre, el diari El Mundo va publicar un article en què acusava de filoterrorista la Plataforma per la Llengua. La directora de l’entitat, Neus Mestres, i l’advocat Jordi Domingo, han anunciat que la plataforma denunciarà el diari ‘per defensar l’honor de la Plataforma per la Llengua, que fa 25 anys que treballem per fomentar l’ús social del català i per la cohesió social, però sobretot, per defensar l’honor dels més de 18.000 socis que conformen l’entitat’, ha dit Mestres. ‘No permetrem que se’ns acusi de donar suport al terrorisme i d’humiliar les víctimes del terrorisme’.

L’article publicat per El Mundo apuntava: ‘Libre albedrío para los que incitan a matar guardias civiles y se mofan de las víctimas del terrorismoese es el ideario de la Plataforma per la Llengua’. Segons Domingo, aquesta afirmació, entre d’altres que inclou l’article, imputa a la Plataforma per la Llengua unes actuacions ‘que no corresponen a la realitat, i són constitutives d’un atemptat contra el dret a l’honor’. Domingo, que va ser un dels impulsors de Constituïm, una de les plataformes que va presentar un projecte de constitució per la República catalana, ha assegurat que ‘sota la bandera del dret a la informació, no es poden publicar falsedats que poden incitar a l’odi i que atempten contra l’honor de la Plataforma per la Llengua i dels seus més de 18.000 socis’. ‘En les setmanes vinents, per tant, presentarem una demanda civil contra El Mundo davant del jutjat competent’ ha assegurat Domingo.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb