
Per: Redacció


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Fes-te subscriptor de VilaWeb
L’infectòleg Oriol Mitjà ha avisat que “la tercera onada és segura si no actuem diferent”, ja que “no hi ha hagut cap millora significativa en l’estratègia de control des del juliol”. Per a Mitjà, “Salut xoca contra el mateix mur” perquè no segueix amb prou intensitat l’estratègia de fer proves, cercar els contactes dels positius i aïllar-los si estan contagiats. Tal com ho entén ell, les proves en massa s’haurien de fer a les 9 regions sanitàries de manera continuada, prioritzant cada setmana els barris amb més incidència.
D’altra banda, Mitjà torna a insistir amb la necessitat d’utilitzar proves d’antígens. “Salut diu que no té diners per pagar ajuts, però cal entendre que sí que en tenen per a tests d’antígens. També seria bo que es deixin ajudar pel sector privat o pel ciutadà”, diu. En aquest sentit, proposa que les proves d’antígens es podrien fer a empreses i farmàcies sense prescripció mèdica, fet que no suposaria cap cost per Salut.
Proves d’antígens: com funcionen? Quina fiabilitat tenen? Se’n poden comprar a les farmàcies?
Per a millorar la identificació de contactes de positius recomana d’utilitzar l’aplicació mòbil Radar covid en la qual, segons diu, Salut no confia “perquè no permet la traçabilitat”. “Això no obstant, aquesta és la fortalesa de l’aplicació, que ella mateixa avisa els contactes exposats sense necessitat d’informar a les autoritats”, remarca.
Radar Covid: què és i com funciona l’aplicació de rastreig de contactes
Podeu veure a continuació el fil de piulets d’Oriol Mitjà:
/Salut xoca contra el mateix mur. L'estratègia per evitar el confinament es testar-tracejar-aïllar, però no ho fem amb prou intensitat.
🡲#Screenings s'haurien de fer a les 9 regions de l'ICS, de forma continuada, cada setmana prioritzant els barris amb més incidència.
— Oriol Mitjà (@oriolmitja) November 26, 2020
/Salut no confia en el Radar Covid, perquè no permet la traçabilitat. No obstant aquesta és la fortalesa de l'app, que ella mateixa avisa als contactes exposats sense necessitat d'informar a les autoritats.
🡲#L_app_d_contactes es podria promoure per afavorir-ne l'ús massiu
— Oriol Mitjà (@oriolmitja) November 26, 2020
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells , clicant ací.
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits