Montero

La ministra d’Hisenda espanyola, María Jesús Montero, ha dit que demà el govern espanyol anunciarà la convocatòria d’eleccions, que serà ‘segur’ durant el 2019. ‘Divendres, demà, es comunicarà la convocatòria d’eleccions, però la data concreta només la coneix el president del govern’, ha dit la ministra en declaracions a la cadena Cope.

Ha assenyalat que si bé el govern espanyol, després del rebuig del seu pressupost al congrés, pot anar ‘tirant’ a força de decrets lleis, només seria durant un temps ‘breu’. És per això que diu que ‘és evident l’avançament de la convocatòria electoral’ sense pressupost.

En tot cas, Montero ha assenyalat que veu ‘complicat’ l’escenari de governar amb decrets lleis, ja que estan limitats a qüestions d’urgent necessitat. ‘Pot ser que el govern encara tingués capacitat de posar sobre la taula alguns decrets lleis, però haurien de ser limitats’, ha subratllat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb