El comissari dels Mossos d’Esquadra Joan Carles Molinero, ex-comissari superior de coordinació central el 2017, ha defensat avui l’actuació del cos al voltant de la data de l’1-O i ha assegurat que en tot moment es van complir les ordres de la fiscalia i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que no van fer cap objecció prèvia al dispositiu previst. Molinero s’ha arrenglerat així la tesi de la defensa del major, Josep Lluís Trapero, en la seva declaració com a testimoni a l’Audiència espanyola.

A més, ha al·legat que si els binomis uniformats no van fer més és perquè no podien i que els antiavalots de l’ARRO també van actuar amb força en alguns centres per intentar tancar-los. En canvi, ha recordat que el dispositiu policíac era conjunt amb la Guàrdia Civil i la Policia espanyola, i que alguns centres que els cossos espanyols havien tancat, van reobrir més tard.

Sobre el 20-S, el comissari ha explicat que a les vuit del matí la Guàrdia Civil va enviar un correu electrònic a la sala de coordinació anunciant escorcolls en nombrosos punts de Catalunya, però sense concretar adreces. Cap a les 8.20 del matí els comandaments van saber pels mitjans de comunicació que el cos estatal havia entrat a la Conselleria d’Economia. Abans de les nou del matí van arribar els comandaments a la seu central dels Mossos i cap a les 9.20 es va improvisar un Cecor a Egara amb Trapero i l’altre comissari superior, Ferran López, i van fer anar-hi al cap dels Mossos a Barcelona, Joan Portals. Totes les decisions es prenien en consens i d’acord amb Trapero, ha dit.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb