Una altra batalla perduda pel govern espanyol a Europa. L’ex-president del Tribunal Constitucional Francisco Pérez de los Cobos (germà del cap de l’operatiu policíac del primer d’octubre) ha estat desqualificat en l’examen tècnic per al càrrec de membre del Tribunal Europeu dels Drets Humans, per haver evidenciat que no sabia anglès, tot i que ell havia dit per escrit que en tenia un bon nivell. Tal com ja va informar VilaWeb, la candidatura de Pérez de los Cobos era un objectiu prioritari del govern espanyol.

Segons Confilegal, els membres del tribunal examinador, entre els quals hi havia el diputat català Jordi Xuclà, van començar a fer-li preguntes en anglès, que ell no comprenia, per la qual cosa va demanar que l’examinessin en espanyol, cosa que no es va fer. Confilegal diu que va demanar, concretament: ‘M’ho poden preguntar en espanyol?’ El magistrat ha fet un ridícul dels grossos, perquè en la documentació aportada al tribunal deia que parlava, llegia i escrivia bé l’anglès. Fonts del Tribunal Constitucional encara sostenen que Pérez de los Cobos parla bé l’anglès, però, malgrat això, els examinadors li van donar zero vots en la prova de la setmana passada.

Entre els tres candidats a ocupar la plaça de jutge espanyol al Tribunal de Drets Humans, els examinadors, diputats de diversos països membres del Consell d’Europa, van triar José Martín y Pérez de Nanclares.  El plenari de l’assemblea parlamentària del Consell d’Europa es reunirà dimarts i ha d’acceptar la recomanació, tot i que el govern espanyol podria fer pressió i aconseguir, malgrat tot, que l’elegit fos Pérez de los Cobos.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]