Fins l’11 de juny l’espai d’Art Pere Pruna del Museu de Montserrat presenta una mirada retrospectiva de l’obra de l’escultora Elisa Arimany: ‘La força d’una idea’. Comissariada per Francesc Miralles, es poden veure divuit obres de la col·lecció personal de l’artista que plasmen l’essència del seu treball escultòric. Algunes obres de la sèrie ‘Pressions’, juntament amb peces de la sèrie ‘Catedrals’, exemplifiquen l’humanisme que traspua tota la seva trajectòria: l’opressió i la llibertat junt al sentiment d’espiritualitat que mou la vivència de l’home. A nivell tècnic, la contraposició de materials i la línia recta són la constant en tota la seva producció.

De formació autodidacta, Elisa Arimany va començar la carrera artística com a ceramista, i ben aviat va incorporar altres materials com ara la pedra, el ferro i el paper fet a mà. Combina l’escultura de format petit i mitjà amb peces monumentals a l’espai públic. De fet, les seves creacions són presents a ciutats i museus a nivell internacional –ha exposat en moltes ciutats d’Europa i als Estats Units i té nombroses escultures públiques. La seva escultura és fonamentalment abstracta i es caracteritza per la recerca constant d’un humanisme profund que interpel·la els grans interrogants de l’home actual, a partir de formes geomètriques carregades de simbolisme. Arimany combina la rotunditat de la pedra amb la fredor del ferro i la textura delicada de la ceràmica. La barreja de materials resultant i la sensibilitat de l’artista es fan paleses en aquesta selecció.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb