Les 5 perles: El curiós mètode per a fer foc amb una llimona i un ‘time lapse’ espectacular de Budapest

  • Us oferim un recull de notícies curioses i destacades

VilaWeb

Redacció

04.04.2016 - 21:45
Actualització: 04.04.2016 - 22:00

1a perla: El curiós mètode per a fer foc amb una llimona: L’usuari de YouTube North Survival va penjar fa pocs dies al seu compte un vídeo de tres minuts i mig on explica una manera alternativa d’encendre foc, en cas que no tingueu a l’abast un encenedor o una capsa de llumins. No és, ni de bon tros, el millor truc de supervivència si us trobeu en plena natura, però probablement sí que entraria en la categoria de mètode més curiós. Perquè proposa de fer foc amb l’ajut d’una llimona, un grapat de claus i un tros de cable elèctric.

Després de fregar una mica la llimona, l’autor del vídeo hi clava uns quants claus de coure i de zinc i els connecta d’una determinada manera amb cable elèctric. L’objectiu és de generar una reacció entre el coure i el zinc i arribar a produir guspires elèctriques.


2a perla. Un ‘time lapse’ espectacular de Budapest: El fotògraf Greg Florent ha creat un ‘time lapse’ espectacular de Budapest que va penjar el YouTube el febrer passat. Florent va fer aquest muntatge durant una estada de dos mesos a la capital hongaresa i va necessitar centenars de fotografies. Ací en teniu el resultat:


3a perla. Un nou canal de YouTube dedicat al món microscòpic: Un biòleg, fotògraf i realitzador de documentals científics, Rubén Duro, ha impulsat un nou canal de YouTube, que ha batejat amb el nom de Tiny World, dedicat al món microscòpic. A través dels vídeos que es penja es pot observar amb molt bona qualitat tot allò que només es veu amb lupa o microscopi.

Vegeu alguns vídeos que ha penjat en aquest canal:

https://www.youtube.com/watch?v=afKmX8Cav98

https://www.youtube.com/watch?v=Xq1r9B6NPJM

https://www.youtube.com/watch?v=8ys8zK4jm1Q


4a perla. Un vídeo a vista de dron per veure com va la construcció de la ‘nau espacial’ d’Apple: Gràcies a un vídeo gravat amb un dron es pot comprovar com evoluciona la construcció de l’Apple Campus II, també conegut com la ‘nau espacial’ d’aquesta companyia. Les noves instal·lacions d’Apple, d’estil futurista, donen cabuda a uns tretze mil empleats en els seus 260.000 m² d’oficines. El pla és que el Campus II estigui acabat a finals d’aquest any 2016 i ocupat a principis de l’any vinent.


5a perla. La família de Messi nega que hagi dissenyat una trama fiscal amb la creació d’una societat panamenya: Després de la publicació dels Papers de Panamà, un escàndol d’evasió fiscal que ha esquitxat personalitats d’arreu del món, entre les quals Leo Messi, la família del jugador del Barça ha emès un comunicat per desmentir que hagin dissenyat cap trama d’evasió fiscal a través de la societat panamenya, segons explica Weloba.

En el comunicat s’explica que totes les conseqüències fiscals relacionades amb els antics comptes relacionats amb la societat panamenya ja van ser declarades a Hisenda. També diuen que els advocats de Messi estudien la interposició d’accions legals contra els mitjans que han publicat aquesta informació.

Us oferim a continuació el comunicat íntegre de la família del jugador:

«Davant les notícies emeses per diferents mitjans de comunicació en què s’atribueix a Lionel Messi la creació d’una estructura societària dirigida ‘a posar en marxa un nou entramat de frau fiscal’, la família Messi vol deixar clar que Lionel Messi no ha portat a terme cap dels actes que se li imputen en elles, sent falses i injurioses les acusacions d’haver dissenyat una nova trama d’evasió fiscal i, fins i tot, de crear una xarxa de blanqueig de capitals.

La societat panamenya a què es refereixen les informacions és una companyia totalment inactiva, que mai va tenir fons ni comptes corrents oberts i que deriva de l’antiga estructura societària dissenyada pels anteriors assessors fiscals de la família Messi, les conseqüències fiscals per a Lionel Messi ja van ser regularitzades en el seu moment, declarant davant la Hisenda Pública espanyola tots els ingressos derivats de l’explotació dels seus drets d’imatge, meritats amb anterioritat i posterioritat al procediment seguit davant l’Agència Tributària.

Així mateix, en l’esmentada notícia es vinculen aquestes informacions amb fets totalment aliens que es troben actualment pendents de resolució o fins i tot amb causes arxivades pels tribunals de justícia, com és el cas dels denominats ‘partits benèfics’.

En definitiva, aquests fets que són objecte d’informació es basen en meres conjectures i parteixen de documentació parcial i esbiaixada, que es divulguen utilitzant com a reclam el cognom Messi i la reputació del jugador. L’anterior és especialment greu quan es tracta d’imputar fets delictius tan seriosos com el frau fiscal i l’emblanquiment de capitals, implicant danys irreparables per a Lionel Messi.

En virtut de tot l’anterior, la família Messi ha donat instruccions als seus actuals advocats del despatx Cuatrecasas Gonçalves Pereira perquè analitzin l’eventual interposició d’accions legals contra els mitjans que han difós aquesta notícia».

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor