Després de tres dies a València, l’Aquarius ha sortit del moll número u del port. ‘Passarem els dies vinents anant cap a la zona internacional de cerca i rescat a la costa de Líbia’, ha anunciat Metges Sense Fronteres (MSF). L’ONG també ha explicat que esperaven la travessa fos plàcida perquè farà bon temps.

Les altres embarcacions que havien acompanyat l’Aquarius, El Dattilo, propietat de la guàrdia costanera italiana, i l’Orione, de l’armada italiana, ja havien sortit del port. Tots tres vaixells van desembarcar 630 migrants després de diversos dies per la Mediterrània. Prèviament, a l’Aquarius li havien denegat el permís per a amarrar als ports d’Itàlia i Malta.

Tot seguit, podeu veure imatges enregistrades per Pepa Ferrer, corresponsal de TV3:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb