L’Espai 13 de la Fundació Joan Miró de Barcelona, dedicat a joves creadors, revisarà els significats de les illes a través de la mirada de sis artistes amb cinc exposicions que tindran lloc entre aquest divendres i l’11 de setembre de 2018, ha anunciat la comissària del cicle, Alexandra Laudo, aquest dilluns en roda de premsa.

El cicle ‘La possibilitat d’una illa’ començarà amb l’exposició ‘Reserva’, de Gerard Ortín, des d’aquest divendres fins al diumenge 5 de novembre, i li seguiran Irene de Andrés, Lucía C. Pino, Bárbara Sánchez Barroso i la parella artística Gideonsson / Londré.

Laudo ha treballat amb els artistes perquè “partissin de la illa com un element poètic i metafòric, convidant-los al fet que revisessin els significats culturals que ha tingut al llarg del temps i cerquessin una nova interpretació de la possibilitat que té una illa”.

Aquestes concepcions són la d’espai on assajar utopies, un punt de colonització, un lloc idíl·lic que pot acabar “desvirtuat per l’allau turística”, llocs aïllats de presó o exili, i espais de solitud i introspecció.

Els límits de les illes

Ortín s’ha centrat en els límits de les illes, entenent-los com a reserves naturals, i ha explicat que el seu treball és “una investigació artística, propera a un treball sociològic”, i mostrarà l’observació de fenòmens naturals mitjançant els elements d’un rodatge cinematogràfic, com el vídeo, la imatge i el so, que mostrarà separats els uns dels altres.

De novembre a gener Irene de Andrés es fixarà en les tensions que van aflorar el 2015 amb el descobriment del buc de l’armada espanyola San José, de gener a març Lucía C. Pino tractarà d’habitants d’una illa que mengen deixalles, de març a juny Barbara Sánchez Barroso abordarà la feminitat i la fragilitat, i el duo suec Gideonsson / Londré analitzarà els efectes de les altituds en l’ésser humà de juny a setembre.

A més, els artistes Cristian Herrera i Serafín Álvarez treballaran amb alumnes de diferents instituts per crear obres d’art conjuntament i que els joves creuen una exposició, entre altres iniciatives.

 

 

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb