La Fiscalia de Barcelona ha presentat un escrit al jutjat de vigilància penitenciària oposant-se a l’aplicació de l’article 100.2 a l’ex-president de l’ANC, Jordi Sànchez. El ministeri fiscal, que ja havia fet el mateix en el permís de Jordi Cuixart, es mostra irritat i acusa la junta de tractament d’estar concedint un ‘tercer grau encobert’.

L’escrit de la fiscalia també critica que la consellera de Justícia, Ester Capella, manifestés que el 100.2 s’aplicaria a tots els líders sobiranistes condemnats per sedició pel Tribunal Suprem. ‘Posa en evidència que l’excepcionalitat exigida per l’article 100.2 del règim penitenciari s’ha convertit en una generalitat’.

També argumenta que el voluntariat que farà Sànchez fora de la presó a la fundació Can Pedro no servirà com a tractament pel delicte de sedició. El voluntariat de Sànchez, segons la fiscalia, ‘no influirà de forma positiva en les carències de tractament de l’intern’, i més quan sempre ha fet aquest tipus d’activitats i ja en fa a dintre de la presó. També es refereix a declaracions d’Ester Capella dient que tots els presos podran acollir-se al 100.2, el que ‘posa en evidència que l’excepcionalitat exigida per l’article 100.2 s’ha convertit en una generalitat’.

Després dels escrits contra la sortida de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, que són els primers presos polítics que van obtenir el permís, és molt probable que el ministeri fiscal faci el mateix amb Carme Forcadell, Dolors Bassa i Joaquim Forn. Tots tres ja han obtingut el 100.2.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb