14.03.2016 - 20:15
|
Actualització: 15.03.2016 - 07:17
La CUP ha demanat als ajuntaments de Catalunya que desatenguin les peticions d’informació dels mossos d’esquadra encarregades per l’Audiència espanyola entorn dels debats de ple sobre la moció independentista del Parlament de Catalunya. Alhora, ha exigit al conseller d’Interior, Jordi Jané, que s’abstingui d’obeir qualsevol altre requeriment que arribi de l’Audiència, ‘en relació amb la criminalització de l’activitat democràtica dels nostres ajuntaments’. Aquesta és la reacció de la CUP a la investigació de la fiscalia contra un membre del seu partit a l’Ajuntament de Vic per ‘incitació a la sedició’.
La CUP considera que les peticions de la policia s’han de desatendre perquè són un intent d’acusar persones concretes dels delictes de rebel·lió, sedició o malversació de fons públics, tot i que ja hi ha pronunciaments judicials que reconeixen que declaracions semblants de regidors no constitueixen delicte.
Per la CUP, són investigacions prospectives, prohibides a l’ordenament jurídic vigent. Tot i saber que negar-se a atendre la petició dels mossos pot donar lloc a l’obertura d’un procés judicial per possible delicte de desobediència, consideren que ‘políticament és l’opció més correcta’.
La CUP també es refereix a la recomanació de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) de no donar tota la informació requerida però sí les actes de les sessions dels plens: entén que ‘lliurar allò que ja és públic té els mateixos efectes jurídics que no lliurar res’. Per això reclama fermesa en l’exercici de la desobediència a les institucions espanyoles i no lliurar cap documentació requerida.