25.08.2022 - 12:31
|
Actualització: 19.08.2024 - 12:15
Els arqueòlegs del jaciment de l’Abric Romaní de Capellades (Anoia) han anunciat que durant la campanya d’aquest estiu han trobat les restes parcials d’un crani de Neandertal de seixanta mil anys d’antiguitat.
Així ho han anunciat aquest matí els responsables del jaciment, que han titllat la troballa d’excepcional, en un acte conjunt amb la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. I és que es tracta de la primera vegada en què els arqueòlegs troben restes humanes neandertals al jaciment, després de més de quaranta anys de recerca i excavacions a càrrec d’un equip liderat pel catedràtic de Prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, Eudald Carbonell.
La troballa, segons que ha explicat Carbonell, comportarà que l’Abric Romaní entri “al podi dels jaciments arqueològics més importants del món per conèixer el comportament social i cultural dels Neandertals.” Carbonell, en aquest sentit, ha explicat que des de l’any passat s’intuïen canvis als nivells del jaciment, però ha admès que els investigadors no s’imaginaven que fossin d’una rellevància tan gran. “Estic emocionat, és una troballa molt important”, ha afegit Carbonell. Durant l’acte, s’ha anunciat que el jaciment serà declarat bé cultural d’interès nacional aquest mateix any.