BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

La directora de cinema catalana Isabel Coixet ha estat distingida aquest dilluns amb el Premi Atlàntida 2016 atorgat pel Gremi d’Editors de Catalunya durant la XXXI Nit de l’Edició, que reconeix el foment de la lectura i el compromís en la defensa del valor de la cultura i de la propietat intel·lectual.

En un comunicat, el gremi ha explicat que ha fet un reconeixement especial al cinquantenari de l’Editorial Blume, així com el 25 aniversari de Larousse Editorial, M. Moleiro Editor i Tritó Edicions.

Han assistit a l’acte a la Filmoteca de Catalunya a Barcelona el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila; el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; el director general d’Indústries Culturals i del Llibre del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, José Pascual Marco, i el president del gremi, Patrici Tixis, entre d’altres.

La Cambra del Llibre de Catalunya, integrada per editors, llibreters, distribuïdors i indústria gràfica de Catalunya, ha lliurat el XXII Memorial Fernando Lara a Aniol Rafel, d’Edicions del Periscopi.

L’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya i el gremi han lliurat el XIX Premi de Traducció Àngel Crespo a Celia Filipetto per la seva traducció de l’italià de l’obra ‘La nena perduda’, d’Elena Ferrante (Editorial Lumen).

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb