Gelat per a gossos, la proposta innovadora d’una gelateria de Barcelona

  • La gelateria de Barcelona que ven gelats per a gossos

VilaWeb
28.08.2025 - 21:40
Actualització: 29.08.2025 - 16:57

Passejar pel carrer del Consell de Cent d’ençà que ha estat transformat en prioritari per als vianants ha esdevingut un ritual per a molta gent que ja tenia per costum sortir a caminar cercant vies amb tan poques interrupcions com fos possible. I a Barcelona, com a molts llocs més, i com més va més, molts dels qui passegen van acompanyats d’un gos. Pendents de tot allò que fan els seus amos, aquests animals de companyia es fixen especialment en els moments d’aturar-se a prendre alguna cosa o de comprar alguna cosa per anar-la menjant pel carrer i, sobretot, si, ni que sigui un bocí, cap al final els caurà a ells.

Doncs bé, al número 258 del carrer del Consell de Cent, als gossos no els cal esperar un pessic de gelat, perquè en tenen de fets a mida per al seu paladar i aparell digestiu. Enmig del llampant local decorat de rosa i blanc, terra i parets, trobem l’oferta per a cans: iogurt gelat de coco, pinya i plàtan. També n’hi ha de síndria, gerds i móra, de poma, pera i kiwi i dues especialitats més salades: gelat de pernil i gelat de tonyina.

I dalt la vitrina amb els gelats artesans per a persones, dels quals en tenen una vintena de varietats, encara hi veiem un altre producte especial per a gossos. Es diu Champ&Pet i a l’etiqueta, d’una ampolla que imita un cava individual, llegim “Reserva Brutal, pre-biòtic + postbiòtic”. És quefir especial per a gossos, sense lactosa ni sucre.

Per als amos dels gossos, a part de gelats, com ara de bombó Ferrero Rocher, de pastís de formatge i fruits del bosc, de dolç de llet, iogurt o els més clàssics de xocolata o vainilla, servits en cons de galeta o en terrina, també hi ha orxata. Els gelats per a gossos són en terrines de mida més petita o més grossa. I sota un petit tendal, just entrar a la botiga, hi ha un bol preparat per a encabir-hi la terrina i, al costat, un altre bol amb aigua. És la zona per a la degustació del gelat per als clients de quatre potes. Tots els productes, per a humans i per a animals de companyia, es fan en obradors de Catalunya.

Fins i tot han habilitat un espai per a fer-se fotografies pensant en els qui aprofiten l’originalitat de poder-se fer acompanyar pel seu gos a menjar-se un gelat i participar tots dos en aquesta acció de la mateixa manera, més el gran efecte dels colors del local, per fotografiar-se. Són imatges que immediatament els clients comparteixen a les xarxes i, d’aquesta manera, l’efecte boca-orella creix entre els amants dels animals de companyia.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb

Per a elles és pensat. “El gos no et falla mai”, diu Jaume Nebot, l’emprenedor que ha engegat aquesta gelateria. “Arribis content o de mal humor a casa, ells sempre et reben amb alegria”, afegeix qui va sentir ganes d’homenatjar aquests animals de companyia amb què ja de petit havia conviscut.

Nebot treballa en una multinacional, però feia temps que tenia ganes de muntar algun negoci propi amb els seus fills. L’amistat amb un productor de gelat artesanal els va fer decidir que obririen una gelateria a Barcelona. Però, en aquesta ciutat, de gelateries n’hi ha moltes, per això, a banda d’oferir un bon gelat, volien aportar algun valor més.

Amb el radar dels pensaments activat, un bon dia mentre prenia un refresc a la terrassa d’un bar a Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental), la idea va arribar. Seia allà amb la seva gosseta Noa, un caniche, i s’anava fixant en els altres gossos que acompanyaven clients asseguts en unes altres taules de la mateixa terrassa i pel voltant. Els va comptar. “Hi havia tretze gossos esperant que els seus amos acabessin de prendre la consumició. A alguna de les mascotes li havien posat aigua. Aigua i punt”, puntualitza. “A tocar, hi havia una gelateria i, veient tothom prenent un gelat o un refresc i les mascotes, aigua, em va venir el pensament que els gossos també haurien de tenir algun refrigeri perquè gossos i propietaris poguessin compartir l’experiència de sortir a prendre alguna cosa”, afegeix.

I, per què no un gelat especial per a gossos? Una vegada pensat, es van posar a cercar, amb l’ajuda de veterinaris, una formulació del contingut del gelat, no solament que fos apte per a gossos, sinó que, a més, aportés ingredients enriquidors per als animals. Van aconseguir de fer gelats sense làctics, fets amb begudes vegetals i eliminant al màxim el greix. Ni cremes, ni nates. “Vam fer-ne amb fruites a què van extraure el sucre, aconseguint, a més d’un bon gust, que els beneficiés. I, amb l’ajuda d’especialistes en veterinària, i passant tots els controls de l’ISO (les normes mundials per a béns i serveis), hem aconseguit uns gelats que desestressen els gossos, els hidraten i els van molt bé per a la digestió”, explica Nebot.

La idea que persegueix aquest negoci en què a banda d’ell hi ha dos socis més i en què també col·laboren els seus fills, Jan i Guillem, “és que l’experiència de donar-se un gust menjant un gelat sigui compartida amb qui t’acompanya”. Sobre el nom triat per a la gelateria, Il Gelato Dell’amore, Nebot explica: “Pensar en els millors gelats, que són els italians, va ser la primera inspiració. I trobava que també l’amor, que tant es troba a faltar en aquest món, hi havia de ser. I per ambientar la botiga, vam fixar-nos en aquells anys cinquanta italians i en els seixanta americans, el color rosa i els cinemes a la fresca.”

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb

Fins ara, Jaume Nebot diu haver gaudit moltíssim engegant el projecte. “Hem anat aprenent sobre la marxa”, diu. I el balanç del primer any, perquè la van obrir el juliol del 2024, és molt positiu, segons que comenta. Hi ha qui, fins i tot, s’hi ha adreçat interessat a muntar franquícies o fer alguna col·laboració.

Donacions a gosseres

Aquesta estima personal pels gossos de Jaume Nebot l’ha tingut sempre en contacte amb gosseres, com ara la de Granollers. “Molts caps de setmana hi anem amb els meus fills a passejar gossos, com a voluntaris, i els portem pinso. Ara, també els portem gelat”, diu.

Per als gossos més grossos, explica, són més idonis els gelats més congelats, que porten més aigua, perquè els van llepant i no se’ls cruspeixen d’un cop com pot passar amb els de pernil o pollastre, que tenen una textura més cremosa i no estan tan gelats. Aquests darrers, del congelador, els passen a la nevera.

Ara, doncs, és fàcil en el tram del Consell de Cent entre Aribau i Balmes de veure gossos llepant un gelat mentre les persones que els porten també n’assaboreixen un. Nebot reconeix que trobar el local en aquest carrer ara exclusiu per a vianants havia estat també un gran encert, “ara hi ha molta vida”. Dins la gelateria hi ha uns quants tamborets per a menjar-hi el gelat, però a fora, els bancs de la mateixa avinguda per als vianants i els arbres fan un caliu atractiu per a seure a la fresca, veure passar la gent i els seus animals de companyia, que, en aquest punt de la ciutat, sempre recordaran que hi tenen una dolça temptació.

Recomanem

Fer-me'n subscriptor