Les exportacions catalanes van batre per novè any consecutiu el seu rècord històric fins arribar als 73.853,5 milions d’euros el 2019, segons les dades publicades avui pel ministeri d’Indústria espanyol. Això suposa un augment del 3,1% respecte a l’any anterior. Les vendes catalanes a l’exterior suposen un 25,5% del total de l’estat espanyol, un 1,8% més que l’any anterior.

L’any 2019 les vendes catalanes a l’exterior van augmentar sobretot a Àsia (+8,9%), Amèrica del Nord (+5,3%) i Europa (+4,5%) i van assolir així les xifres més altes de la sèrie històrica en aquestes regions. Sectorialment, destaquen els rècords històrics de vendes a l’exterior de l’alimentació, amb un augment interanual del 9,3% fins als 8.982 milions d’euros, segons dades d’ACCIÓ de la Generalitat en base a les dades del ministeri espanyol. Aquest però inclou també el subgrup tabac que eleva la xifra fins als 10.267,7 milions d’euros i un augment del 8,6%.

Segons les dades de la Generalitat, destaquen també l’augment del 23,4% dels productes farmacèutics fins als 6.303 milions d’euros; i la maquinària, amb un augment interanual del 3,3% fins als 4.619 milions d’euros.

En el còmput d’Indústria, els principals productes exportats han estat els químics, amb un augment del 6,3% fins als 19.943,3 milions d’euros, seguits dels béns d’equip, amb un augment de l’1,3% fins als 12.745,3 milions d’euros; i l’alimentació, begudes i tabac.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb