Gerardo Pisarello Ernest Urtasun

La candidatura d’Ernest Urtasun ha estat la més votada en el procès de primàries de Catalunya en Comú per a les eleccions europees. La seva llista, Europa en Comú, ha aconseguit el 82,4% dels vots, molt per sobre de Desbordem en Comú (14,35%), encapçalada per Joana Bregolat, i d’Europa aquí i ara! (3,24%), llista liderada per Míriam Brunet. A banda, Gerardo Pisarello ha guanyat les primàries de Barcelona en Comú, que feia el seu procés intern de manera independent, perquè no s’hi ha presentat ningú més.

En un piulet, Urtasun ha dit que està ‘emocionat’ per l’èxit de la seva candidatura interna i ha agraït el suport als militants del partit. ‘Prometem deixar-nos la pell per recuperar una Europa per tothom!’, ha escrit.

Les candidatures de Catalunya en Comú i de Barcelona en Comú quedaran integrades a la llista estatal de ‘Units Podem canviar Europa’, que conformarà amb altres partits propers com Podem, Esquerra Unida, Equo.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb