Esquerra Republicana i PDeCAT demanaran a la Diputació Permanent del Congrés espanyol que convoqui un ple extraordinari perquè comparegui el ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, i informi sobre les conseqüències de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre el magatzem de gas Castor.

Cal recordar que, el 22 de desembre, el tribunal va anul·lar la indemnització de 1.350 milions que el govern espanyol va pagar als responsables de la planta, que mai ha entrat en funcionament. El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha considerat que es tracta d’un fet ‘tan greu i tan necessitat d’explicacions’ que fa ‘d’urgència’ que el ministre comparegui perquè digui ‘què faran per rescabalar els consumidors de gas i recuperar la indemnització’.

ERC i PDeCAT també preguntaran sobre quant de temps pensa mantenir el govern espanyol una hibernació ‘innecessària’ de les instal·lacions que ara paguen els consumidors, quan el que cal és ‘segellar-les i desmantellar-les’, en paraules de Tardà. El diputat republicà també ha denunciat que el projecte Castor ha estat ‘un frau a la ciutadania’, i l’ha considerat ‘un exemple més dels negocis fets a cop de BOE des de la llotja del Bernabeu i de la connivència que hi ha entre el poder econòmic i el polític’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]