Esquerra Republicana i PDeCAT demanaran a la Diputació Permanent del Congrés espanyol que convoqui un ple extraordinari perquè comparegui el ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, i informi sobre les conseqüències de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre el magatzem de gas Castor.

Cal recordar que, el 22 de desembre, el tribunal va anul·lar la indemnització de 1.350 milions que el govern espanyol va pagar als responsables de la planta, que mai ha entrat en funcionament. El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha considerat que es tracta d’un fet ‘tan greu i tan necessitat d’explicacions’ que fa ‘d’urgència’ que el ministre comparegui perquè digui ‘què faran per rescabalar els consumidors de gas i recuperar la indemnització’.

ERC i PDeCAT també preguntaran sobre quant de temps pensa mantenir el govern espanyol una hibernació ‘innecessària’ de les instal·lacions que ara paguen els consumidors, quan el que cal és ‘segellar-les i desmantellar-les’, en paraules de Tardà. El diputat republicà també ha denunciat que el projecte Castor ha estat ‘un frau a la ciutadania’, i l’ha considerat ‘un exemple més dels negocis fets a cop de BOE des de la llotja del Bernabeu i de la connivència que hi ha entre el poder econòmic i el polític’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb