El professor Yochai Benkler defensa el paper de la tecnologia en l’economia i la societat
El catedràtic en la Facultat de Dret i codirector del Centre Berkman per Internet i la Societat de la Universitat de Harvard, Yochai Benkler, ha defensat aquest dimarts el paper transformador de la tecnologia en l'economia i la societat.

Aquest text és un servei de l'agència Europa Press. VilaWeb no ha intervingut ni en la selecció, ni en la redacció, ni en el contingut de la notícia.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Fes-te subscriptor de VilaWeb
BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)
El catedràtic en la Facultat de Dret i codirector del Centre Berkman per Internet i la Societat de la Universitat de Harvard, Yochai Benkler, ha defensat aquest dimarts el paper transformador de la tecnologia en l’economia i la societat.
En el marc de la seva conferència ‘Procomú enfront del neoloberalisme: de l’economia oligàrquica a l’economia social oberta’ al II Fòrum d’Economies Col·laboratives i Procomunes, ha expressat que, en moltes ocasions, s’ha presentat la tecnologia com “una gran amenaça” per a l’ocupació.
“El molí de vapor no ens va donar l’economia capitalista”, ha assegurat Benkler, que ha defensat que la tecnologia interactua amb diferents característiques de les societats –lleis, coneixement, polítiques i organització social– per potenciar un model econòmic determinat.
Ha explicat que el desenvolupament tecnològic després de la II Guerra Mundial ha provocat un creixement en els nivells de productivitat que han recaigut en l’1% de la població més ric, i ha lamentat que en els últims anys s’ha produït “una transformació neoliberal de la producció entre iguals”.
Ha afirmat que “s’ha de passar de l”homo economicus’, que treballa per al seu propi interès, a l”homo socialis’, amb l’objectiu d’entendre els recursos com a mecanismes per transitar cap a una societat més sostenible.
“Els comuns desenvolupen un marc alternatiu”, ha insistit Benkler, que ha assegurat que les economies col·laboratives i procomunes treballen per generar comunitats de coneixement que tracten de resoldre problemes d’acció col·lectiva a través del diàleg i de la cooperació.
Així mateix, ha observat que a Barcelona existeix “un gran grup de persones experimentant amb els comuns per veure què es pot crear”, i ha animat els assistents a continuar treballant per donar a conèixer aquest model econòmic.
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells .
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits