El Parlament britànic farà oficial dimarts, 14 de març, la creació d’un grup de discussió sobre Catalunya. L’anomenat All-Party Parliamentary Group on Catalonia el formen vint diputats dels principals partits amb representació a la Cambra dels Comuns, des dels conservadors fins als laboristes passant pels liberal-demòcrates, el Partit Nacionalista Escocès (SNP) i el Partit Nacionalista Gal·lès, Playd Cymru. La iniciativa es va començar a gestar al desembre, quan el delegat de la Generalitat al Regne Unit, Sergi Marcén, va ser convidat a explicar el procés català a Westminster. El diputat de l’SNP George Kerevan, crític amb la judicialització del cas català, n’ha estat un dels impulsors.

Entre els membres de l’All-Party Parliamentary Group on Catalonia hi ha sis diputats de l’SNP: George Kerevan, Douglas Chapman, Martin Docherty-Hughes, Margaret Ferrier, Chris Law, Tommy Sheppard. Per una altra banda, Lord Jones of Cheltenham, Lord Rennard i la baronessa Garden of Frognal hi seran els representants dels liberal-demòcrates. El Partit Nacionalista Gal·lès, Playd Cymru, hi aportarà dos diputats, Lord Wigley i Hywel Williams, tants com el partit conservador, que hi tindrà Sir David Amess i Pauline Latham. Hi haurà així mateix dos laboristes: el diputat Roger Godsiff i Chris Bryant. Els socialdemòcrates també hi seran presents, amb Mark Durkin i Margaret Ritchie. I cal afegir-hi encara una diputada independent, Natalie McGarry.

El grup es reunirà almenys dues vegades l’any i té l’obligació de restar obert a la incorporació de qualsevol diputat o senador britànic que hi mostri interès.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb