La Plataforma per la Dignitat del Llaurador ha convocat concentracions en seixanta-tres municipis del País Valencià per a defensar el sector citrícola, que és fonamental per a l’economia, representa el 8% del total de les exportacions. L’acord de lliure comerç entre la UE i Sud-àfrica, aprovat el 2016, ha posat el sector contra les cordes. Només enguany les pèrdues han estat de noranta milions d’euros.

Sud-àfrica posa contra les cordes el camp valencià 

Les concentracions són a les vuit del vespre i comptaran amb el suport de diverses entitats. Les comarques de la Safor i la Ribera Baixa és on s’han convocat més mobilitzacions, concretament vuit en cada una. Aquesta setmana, Compromís ha criticat que el Senat espanyol va ratificar de manera gairebé unànime l’acord de lliure comerç. Només la formació valenciana hi va votar en contra. ERC i Units Podem es van abstenir.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb