La directora d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), Georgina Oliva, ha anunciat avui que el govern vol obrir en breu cinc nous centres d’emergències, dos a la demarcació de Barcelona i un a les altres tres, que serveixin de porta d’entrada al sistema de protecció als menors estrangers no acompanyats que arriben a Catalunya.

En aquests centres, com en els ja existents a Girona i Barcelona, és farien les revisions mèdiques i una primera anàlisi de la situació de cada jove per després derivar-los als centres d’acolliment del sistema de protecció. Oliva ha avançat que un d’aquests centres podria entrar en funcionament aquesta mateixa setmana.

Aquest anunci s’ha produït finalitzada la primera reunió diària que des d’avui faran diversos departaments del govern amb els Mossos d’Esquadra i entitats del Tercer Sector per abordar aquesta emergència ‘en un marc de màxima col·laboració’. ‘Es tracta de treballar coordinadament la integració als nostres municipis d’aquests joves que han vingut per quedar-se’, ha afegit Oliva.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb